Aneta Zając chudnie w oczach! Aktorka znana jako Marysia z serialu "Pierwsza miłość", przeszła w ostatnim czasie widoczną metamorfozę. Zmieniły się jej rysy twarzy, sylwetka znacznie się wyszczupliła, a do tego aktorka po prostu promienieje. To żadne czary-mary, lecz determinacja i zmiana codziennych nawyków. W pierwszej kolejności Aneta Zając zrobiła wszystkie niezbędne badania, a z wynikami udała się do specjalisty. Ten postawił diagnozę i wprowadził leczenie, którego aktorka cały czas się trzyma. Do tego doszedł ruch - w szczególności pilates i treningi pod okiem trenera personalnego, ale także inne czynności, jak na przykład jazda na łyżwach. Nie można pominąć także diety, która również odgrywa tutaj bardzo ważną rolę.
ZOBACZ TAKŻE: Aneta Zając chudnie w oczach. Aktorka zdradziła do jakiego lekarza poszła po diagnozę
Dieta Anety Zając
Wiele osób jest pod wrażeniem przemiany Anety Zając i często pytają ją, jak ona to robi. Aktorka jest aktywna w mediach społecznościowych i chociaż nie odpowiada na wszystkie komentarze, to lubi dzielić się ze swoimi fanami przepisami. Co je Aneta Zając, że tak chudnie? Na jej Instagramie możemy znaleźć m.in. przepis na zapiekaną tortillę z piekarnika, koktajle z owoców i warzyw, ale pozwala sobie też na zjedzenie czegoś słodkiego jak limonkowy sernik na zimno. Często aktorka sięga też po tortillę zrobioną na bazie serka wiejskiego - bez grama mąki, sushi z cukinii lub po domowe chrupiące krakersy z nasion oraz hummus. Oto przepisy Anety Zając z jej Instagrama.
- Tortilla śniadaniowa z piekarnika - tortillę przełożyć do naczynia, wbić 3 jajka, wymieszać. Dodać pokrojone pieczarki, cebulę, sól, pieprz. Wierzch posypać mozzarellą i cheddarem. Zapiekać 25 min w 180°C.
- Koktajl witaminowy - marchewka, jabłko, truskawki, odrobina cytryny, woda i siemię lniane, wszystko zmiksować na gładko.
- Shake po treningu - szpinak, banan, orzechy nerkowca, awokado, mleko kokosowe - wszystko zmiksować na gładko.
- Tortilla bez mąki - serek wiejski cottage cheese, 2 jajka, sól i pieprz, parmezan. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, rozprowadzić na blaszce na papierze do pieczenia, wcześniej wysmarowanym lekko oliwą, piec 25 minut w 175/185°C. Podawać z ulubionymi warzywami: sałata, pomidor, ogórek, awokado, można dodać też szynkę i ser.
- Sernik limonkowy na zimno - spód: 250 g herbatników zmiksować, dodać 100 g masła oraz 1 łyżkę startej skórki z limonki. Masa serowa: Do soku z 6 limonek dodać cztery łyżki żelatyny, wymieszać i odstawić. Po 5 minutach rozpuścić żelatynę w kąpieli wodnej. Ubić 200g śmietany 30%. Roztopić 150 g białej czekolady oraz 50 g śmietany 30%. 60dag twarogu sernikowego wymieszać z 45 dag mleka skondensowanego słodzonego, dodać żelatynę z sokiem limonkowym, wymieszać , dodać skórkę z limonki i ubitą śmietanę, wymieszać. Masę przelać do naczynia ze spodem z herbatników i odstawić do lodówki. Polewa: Rozpuścić 10 dag białej czekolady oraz 50 g śmietany Rozprowadzić na serniku, posypać startą skórką z limonki i wstawić do lodówki na noc.
Wszystkie wyżej wymienione przepisy pochodzą z oficjalnego Instagrama Anety Zając @aneta_zajac_official.