Drwal jest kanapką sezonową, można cieszyć się nią jedynie przez krótki okres roku, zwykle od końca listopada do końca stycznia. Dlatego właśnie tak wiele osób poszukuje przepisu na Drwala, aby zrobić go samemu. Nie jest to proste zadanie! Zima jest czasem, podczas którego dbanie o linie staje się ciężkie, w końcu mało komu chce się opuszczać ciepłe łóżko. Dlatego właśnie przychodzimy do Was z przepisem na tę kanapkę i to nie byle jakim! Jest to jej zdrowa alternatywa, dzięki której można połączyć przyjemne z pożytecznym. Wykonanie jest naprawdę proste, warto podjąć się próby i spróbować także tej wersji.
Drwal 2022 - od kiedy do kiedy w sprzedaży? Kultowa kanapka powraca!
Drwal w domu - jak zrobić?
Zrobienie Drwala w domu nie jest trudne! Składniki można znaleźć w każdym supermarkecie a samo wykonanie zajmie niewiele czasu!
Składniki:
- Ser Camembert light
- Jajko
- Bułka tarta
- 70 g mielonego mięsa z kurczaka
- 70 g mielonego mięsa z wołowiny
- Wybrane przyprawy
- Bekon - 4 lub 5 małych plasterków
- Sałata lodowa
- Cebula
- Bułka
- Sos - wegański majonez, pół łyżki ketchupu, pół łyżki miodowej musztardy
RADIO INTERNETOWE - słuchaj ONLINE
Wykonanie Drwala w domu
- Camembert przekrój na pół, następnie panieruj w jajku, a potem w bułce tartej. Powinien być pieczony przez 15 minut w piekarniku, nastawionym na 180 stopni.
- Mięso powinno zostać uformowane w kotleta i doprawione ulubionymi przyprawami, następnie usmażone na patelni na złocisty kolor.
- Bekon usmaż na patelni, jednak staraj się, aby była na niej minimalna ilość oliwy.
- Sałatę i cebulę poszatkuj, a następnie zmieszaj.
Składanie burgera:
Bułkę posmaruj sosem, następnie nałóż na nią kotleta, bekon, upieczony ser, zmieszane warzywa, a na sam koniec bułkę z warstwą sosu od spodu.
Życzymy smacznego!
Źródło: Drwal w domu - jak zrobić popularną kanapkę? Przepis jest prosty