Mizeria Magdy Gessler rozpętała burzę. Internautom nie podoba się jeden składnik

2025-07-14 11:16

Ogórki, śmietana, sól i pieprz? To nie wszystko. Magda Gessler dodaje do swojej mizerii jeszcze jeden składnik i nie jest to cebula, ani szczypiorek. Słynna 72-letnia restauratorka wywołała burzę w sieci, bo stwierdziła, że mizeria musi być kwaśna.

Magda Gessler

i

Autor: AKPA, canva

Magda Gessler to ceniona restauratorka i gospodyni "Kuchennych rewolucji", które od lat emitowane są na antenie TVN. 72-latka pomaga właścicielom restauracji wyjść z kłopotów i nie tylko zmienia nazwę ich knajpy, ale także wprowadza nowe menu, nowe smaki i niekiedy uczy ich nawet gotować. Oprócz tego Gessler prowadzi swoje biznesy w Warszawie, m.in. "U Fukiera" na warszawskiej Starówce, czy też słynny "Słodki słony" i specjalizuje się głównie w polskich daniach. Choć restauratorka ma ogromną wiedzę na temat rodzimej kuchni, to niedawno wywołała burzę. Wszystko przez jeden składnik, który znalazł się w jej mizerii. Polacy są oburzeni i uważają, że słynna sałatka do schabowego została "zepsuta".

ZOBACZ TAKŻE: Magda Gessler wprost o weselnych daniach. Te nie powinny znaleźć się na stole

ESKA_Tyle kosztuje komunia w restauracji Magdy Gessler. Ceny zawrotne!

Mizeria Magdy Gessler wywołała burzę

Od jakiegoś czasu na antenie TVN emitowany jest program "Magda gotuje internet", w którym pojawiają się znane twarze polskiego show-biznesu. W najnowszym odcinku gościem restauratorki była aktorka Grażyna Szapołowska. Panie gotowały, poruszały ważne tematy, aż w końcu jedna czynność Magdy Gessler wywołała burzę wśród widzów. Poszło o mizerię, czyli słynny dodatek do polskich obiadów. Większość z nas mizerię robi z ogórków, kwaśnej śmietany, odrobiny cebuli lub szczypiorku i doprawia ją solą oraz czarnym pieprzem. Magda Gessler ma jednak inny przepis na mizerię i ten wywołał niemałą dyskusję w mediach społecznościowych.

Mizeria musi być kwaśna! - powiedziała Magda Gessler w programie dodając do sałatki... octu.

Ocet w mizerii to rzadko spotykana praktyka, ale okazuje się, że w kuchni restauratorki to nic nadzwyczajnego. Grażyna Szapołowska, która gościła w programie Gessler po spróbowaniu sałatki stwierdziła, że jest w niej "za dużo octu" na co 72-latka od razu powiedziała, że ocet musi być. Taka praktyka poirytowała Polaków, którzy stwierdzili, że nie rozumieją takiego połączenia:

- Żaden ocet w mizerii. Jak już to cytryna, ale i tak mizeria musi być lekko słodkawa

- Ocet do mizerii? A po co? Ale pani Gessler musi na swoim postawić

- Każdy je, jak lubi. U mnie w domu mizeria była bez octu. Sól, pieprz i kwaśna śmietana

- Nigdy żadnego octu, cytryny czy cukru nie dawałam. Tylko sól, pieprz i śmietana. Tak robiła moja babcia, mama i ja tak robię, i większość osób, które znam też tak robią

A Ty jaką mizerię robisz do schabowego? Koniecznie zagłosuj w naszej ankiecie poniżej.

Sonda
Co dodajesz do mizerii?
Nosel wkręca
Indukcja
Video Player is loading.
Czas 0:00
Czas trwania 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Pozostały czas 0:00
Â
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      Reklama
      Mediateka.pl
      Sponsor podcastu:
      Media Expert i Mediaexpert.pl