Ślub Roksany Węgiel i Kevina Mgleja
Nie milkną echa o ślubie Roksany Węgiel i Kevina Mgleja. Młoda para w kościele przed ołtarzem przysięgała sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz to, że nie opuszczą siebie do śmierci. Ceremonia miała miejsce w niedzielę 25 sierpnia na Podkarpaciu, czyli w rodzinnych stronach artystki. Roxie i Kevin na przypieczętowanie miłości kościół świętego Michała Archanioła i świętej Anny w Dydni. Huczne wesele odbyło się natomiast w bajkowej winnicy "Piwnice Półtorak", którą co ciekawe można było zobaczyć w serialu "Wataha", ale także w 10. edycji programu Masterchef. Na gości weselnych czekało wiele zaskoczeń. Roxie i Kevin podjechali pod kościół autem wartym 2 miliony złotych, do ołtarza prowadził ją tata, a świątynia była pełna świec i przezroczystych tub, w których się znajdowały. Roxie Węgiel zaprezentowała się w przepięknej sukni od Izabeli Janachowskiej, natomiast jej mąż postawił na kremowy garnitur oraz brązowe mokasyny.
Menu weselne Roxie Węgiel i Kevina Mgleja
Ceremonia zaślubin piosenkarki młodego pokolenia długo trzymana była w tajemnicy, jednak i tak sporo informacji na jej temat wyciekło do sieci. Wiemy też jak wyglądał pierwszy taniec Roxie Węgiel i Kevina Mgleja, do którego choreografię ułożył Michał Kassin. Zakochani zatańczyli do piosenki Lany Del Rey, a podczas wykonywania przeróżnych figur tanecznych, nie brakowało też białego dymu, który dodawał charakteru. Na jaw wyszło też, że Kevin Mglej ukrył ważny napis na ślubnej marynarce, co z pewnością poruszyło jego świeżo upieczoną żoną.
Przejdźmy jednak do wesela, na którym pojawiło się sporo polskich celebrytów. Maffashion, Michał Danilczuk, Michał Kassin z partnerem, czy też Ola Nowak. Influencerka publikowała wiele kadrów z przyjęcia młodszej koleżanki i zdradziła nawet jak wyglądało weselne menu Roxie i Kevina. Na zdjęciu zamieszczonym przez Olę Nowak na InstaStories dowiadujemy się, że w menu widniały takie propozycje jak przystawki m.in. buratta i tatar z tuńczyka. Z zup podano do wyboru consomme z kaczki oraz krem z pieczonych pomidorów z mascarpone, bazylią i prażonymi ziarnami. Na danie główne podano polędwice cielęcą lub do wyboru stek z kalafiora. Kolacja była podana zaś na gorąco i tutaj również goście mieli dwa dania do wyboru - konfitowana noga z kaczki z sosem figowym oraz gnocchi ze słodkich ziemniaków z pianą z selera, natomiast później w menu pojawiła się pierś z perliczki i szparagi z kasztanami. Goście byli zachwyceni!
Polecany artykuł: